Ma már 3 helyszínen programok!

Sziget 2012 - Ajánló: 0. napon Ákos és metál

A Sziget nulladik napja egy eddig egyedülálló, egész estés Ákos-koncerttel és a metálzene szerelmeseinek egy zúzós estével kecsegtet, miközben már a Porondszínház is várja a kultúrára szomjas látogatókat.

2012.08.07 13:44ma.hu

Ákos már többször lépett fel nemcsak a Sziget Fesztiválon, de más hazai nagy rendezvények színpadán is, ezúttal azonban az Európa Legjobb Fesztiválja címet kiérdemelt hajógyári rendezvény 0. napját csaknem teljes egészében ő uralja. A 20 órakor kezdődő koncerten nemcsak a legfrissebb dalokból tart bemutatót a dalszerző-énekes, hanem lényegében az elmúlt bő két évtizednyi szóló-pályafutásának legemlékezetesebb állomásait idézi fel, no meg a még korábbi Bonanzás korszak dalait, de ez utóbbiakat teljesen új köntösbe öltöztetve.

Az énekest ezúttal Lepés Gábor mellett Bánfalvi Sándor kíséri majd. Az egykor szintipop-stílusban indult, majd előbb lecsendesülő költői mélységekbe váltó, aztán a rock felé is kikacsintó énekes legutóbb a Balaton Soundon lépett volna fel, ám azt a koncertet alig 20 perccel a kezdés után elmosta a hirtelen jött vihar. Remélhetőleg ezúttal semmi sem zavarja meg a monstre előadást, a rajongóknak pedig annyit ígért az év koncertjeként beharangozott programról Ákos: "egyszerre nosztalgikus, brutális és vicces" lesz.

Ákos a Balaton Soundon - ezt elmosta az eső (Fotó: MTI)


Nosztalgikusnak és viccesnek vélhetően kevésbé, brutálisnak viszont annál inkább nevezhetjük majd a nulladik nap másik nagy programját, a metálnapot, amelynek a Petőfi Rádió színpada ad helyet. Itt Dimmu Borgir, Lacuna Coil, a Hammerfall, a Moonspell, Ignite és a Superbutt váltja egymást már délután kettőtől kezdődően. Érdekesség, hogy az egyébként magyar Superbutt zenekar idén nyáron kizárólag a Szigeten lép fel a fővárosban, ami pedig a Hammerfallt illeti, ők visszatérőnek számítanak az óbudai helyszínen, hisz öt évvel ezelőtt már találkozhatott velük a hazai közönség.

Aki pedig inkább a prózai kultúrát választja ezen a kedden, annak mindenképp javasoljuk 18.30-tól a Porondszínházat, ahol a La Mancha Lovagja című darabot adja elő a agyar Teátrumi Társaság és a Békéscsabai Jókai Színház. Az előadás nem a klasszikus szélmalomharcos változatot tárja a közönség elé, az események egy inkvizíciós börtönben zajlanak, miközben cirkuszi látványosság is feldobja a hős lovag kalandjait, "tér, valóság és álom elegyét" alkotva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.