Nagyszínpad

Sziget: vízpermettel hűtik a nézőteret

Porlasztott vízpermettel hűtik a levegőt a Sziget fesztivál nagyszínpada előtti nézőtér felett.

2012.08.05 09:57MTI

A Sziget szervezői - eddig még itthon nem látott módon - akár 5-10 fokkal is kellemesebb klímát teremtenek a nagyszínpad előtti nézőtéren, ahol mintegy 4000 négyzetméteren porlasztott vízpára hűti majd a levegőt a vasárnap kezdődő fesztiválon. Ugyanígy a bejáratnál a sorban állókat is hűtött tér fogadja majd. A Szigeten a várható nagy meleg miatt több helyen vízpermet-kapukat állítanak fel, az utakat folyamatosan locsolják, az egészségügyi szolgálat pedig éberen figyel és munkatársai folyamatosan vizet is osztanak. 

Mindemellett a szervezők felhívják a figyelmet, hogy a forró napokon fejfedőről és folyadékbevitelről mindenki gondoskodjon. A 5. magyar dal napjával a mínusz kettedik napon, vasárnap megkezdődik a 20. Sziget fesztivál az óbudai Hajógyári-szigeten. A nagyszínpadon 12 órától 23 óráig közel 80 zenekar és előadó mintegy 150 dala, a jelen és az elmúlt pár évtized pop-rock daltermésének legismertebb szerzeményei hangzanak el - áll a szervezők közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.