Szemezgetés a csütörtöki programokból

Sziget 2. nap - Hova menjünk ma?

Kínálat van bőven, már csak választani kell a több tucat fellépő és program közül. Szubjektív ajánló, amitől nyugodtan el lehet térni!

2012.08.09 10:08ma.hu

Magára valamit is adó szigetelő hajnali 3-4-ig járja a színpadokat, meg a többé-kevésbé zártabb hangerejű sátrakat (naná, a környékbeliek néha aludni is szeretnének), aztán meg másnap délig fel sem kel, rosszabb esetben csak a 3 órakor újra beinduló koncertek ébresztik. Pontosabban ébresztenék, mert a kiszolgáló létesítmények már reggel beindítják a sütőszerkezeteket, kinyitják a pultokat - és bekapcsolják a helyi zenegépeket, amiknek köszönhetően koncertmentes időszakban is teljes a hangzavar.

A legnagyobb élményt természetesen az jelenti, amikor az ember végigsétál egy büfésoron, és nagyjából 8-10 másodperces időközönként változik a kínálatban mondjuk egy Yonderboi, aztán egy Skrillex, öt lépéssel később meg egy Beatles-feldolgozásba botlunk.

Szóval ez is megadja a hangulatot, mint ahogy csütörtök délelőtt az olimpiai sátorban felállított kivetítő, no meg a Nagyszínpad két oldalán is időről időre bekapcsolt élő közvetítés. Mert sziget ide, buli oda, azért közben zajlik az olimpia, és bizony ma is legalább három számban van kiért, kikért izgulnunk, vajon ma is együtt örülhetünk az aranyaknak?

Kempingező fiatalok a Szigeten (Fotó: MTI)


Aztán alighogy kidrukkoltuk magunkat, kezdődik is a mai zenei program, a Nagyszínpadon az amerikai The Roots nyitja a sort, aztán a Caro Emeraldon és a Maximo Parkon keresztül valamivel 8 előtt eljutunk a Tankcsapdáig, a pontot az i-re pedig a Korn teszi majd fel. Hasonlóan érdekes programmal vár mindenkit az OTP Világzenei nagyszínpad, ahol egy - kapaszkodjanak meg! - 75 generációval ezelőtt alapított együttes, a Salamon-szigetekről érkezett Nararisato pörgeti fel a hangulatot, a közönség már-már ősrobbanás-szerű katartikus élményre számíthat.

Az A38 színpadon az Electric Wire House koncertjét emeljük ki, akik pont a Föld túlsó feléről, Új-Zélandról érkeztek hozzánk, hogy elkápráztassanak némi hiphoppal, jazzel és soullal, meg egy csipetnyi pszichedéliával. Hogy legyen hol kiheverni a magával ragadó élményt, a koncert után érdemes pihenésképp átsétálni a Porondszínházba, ahol fél 8-tól ezúttal is a humoré a főszerep, ezúttal Kiss Ádám és Benk Dénes képviseli a stand-up vonalat.

Aki a prózai szórakozást szereti, annak ezután is érdemes maradnia, mert egymást érik a színházi előadások, de ha inkább táncra vágynak, akkor le lehet rázni a fáradtságot a tagokról az Afro-Latin sátorban vagy épp az Arénában, ez utóbbiban például az Axwellel, csak hogy éjfél után se mondhassa senki, hogy hamar véget ért a nap!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.