Játék egy szokatlan helyen

Színház a vízen - Izgalmas színielőadások és koncertek az A38-on

Az A38 Hajó és a Katona József Színház gazdag és izgalmas együttműködése idén is folytatódik, melynek egyik fő célja, hogy színielőadások legyenek láthatók egy különös, szokatalan helyen, a vízen, valamint koncertek legyenek hallhatók ott, ahol kicsit színdarabokká válnak.

2008.05.07 18:10ma.hu

A kvartett első lemeze Speak Low címmel 2005-ben jelent meg és 2007 júliusában került kiadásra Japánban, és megjelenésekor rögtön a legnagyobb japán lemezbolthálózat, a Tower Records vokális jazz eladási listájának élére ugrott.

Az énekesnő a Katonába jóformán egyenesen japán turnéjáról érkezik, ahol többek között a tokiói Ikspiari és a JZ Brat klubban lépett fel, valamint Blaho Attilával élő minikoncertet adott az egyik leghallgatottabb japán rádióadó, a J-wave Modaista című műsorában.

Máj. 25. 20h

Barabás Lőrinc Eklektric

A Barabás Lőrinc Eklektric egyetlen mondatba összefoglalva a dzsessz és a nagyvárosi stílusok (hiphop, reggae, dub) ötvözését tűzte ki célul. A tagok között klasszikus dzsesszen nevelkedet "konzisok" éppúgy vannak, mint underground rapperek.

A hatások közül leginkább Erik Truffaz és Miles Davis jellegzetes, fojtott, minimalista trombitajátéka a legerősebb, de a BLE különleges muzsikájában ott vannak a kilencvenes évek dzsesszes hiphopjának, a modern elektronikus kísérleteknek, a nu jazznek a nyomai is.

A végeredmény: Magyarország egyik legizgalmasabb, teljesen eredeti hangvételű új együttese. A zenekarvezető trombitás tehetségéről csupán annyit, hogy a modern nu jazz alapító atyja, Nicola Conte az A38 Hajón tartott koncertje előtt egy nappal látta játszani Barabás Lőrincet, és azon nyomban meg is hívta másnapi koncertjére vendégfellépőként.

Máj. 26. 20h

Péterfy Bori & Love Band

A Love Band tagjai csuklóból, erőlködés nélkül játszanak diszkót, ős-beatzenét, militáns rockot, mutáns reggae-t és pszichedelikus popot, Bori pedig lazán cserélgeti a szerepeit: sokszor ellenálhatatlan dizőz, néha vérszívó vámpír, máskor meg érzékeny, friss szerelmes tinilány.

Mindez mégsem kiszámítható színésznői rutinból jön: lemezen és koncertszínpadon ő igazi popdíva. Október közepén, a Megadó Kiadó gondozásában jelent meg első lemezük, amelyen Péterfy Bori és kísérete, (az Amorf Ördögök extagjaiból verbuvált Love Band tagjai) nagyon sűrű és energikus számokat készítettek, amelyekben felszabadultan játszanak a rockzene történetének kliséivel.

Bori szólólemeze nemcsak virtuózan eklektikus stiláris keverék (Tövisházi Ambrus zenei producer és zeneszerző keze munkája), de múltidéző költészet (Tariska Szabolcs dalszövegei) és a világ aktuális állapotát bemutató, szuperéles fénykép is (Lovasi András dalai).

prev[3/4]next
  1. 1. oldal
  2. Az A38 Hajó vendégkoncertjei a Katona József Színházban
  3. 3. oldal
  4. 4. oldal

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.