Játék egy szokatlan helyen

Színház a vízen - Izgalmas színielőadások és koncertek az A38-on

Az A38 Hajó és a Katona József Színház gazdag és izgalmas együttműködése idén is folytatódik, melynek egyik fő célja, hogy színielőadások legyenek láthatók egy különös, szokatalan helyen, a vízen, valamint koncertek legyenek hallhatók ott, ahol kicsit színdarabokká válnak.

2008.05.07 18:10ma.hu

Az A38 Hajó vendégkoncertjei a Katona József Színházban

Máj. 22. 20 h

Erik Sumo Band feat. Kiss Erzsi

„Az Erik Sumo Band azt mutatja meg, hogyan kell értelmes módon, nagyzolás nélkül a részletekre minden elemében ügyelő produkciót összerántani, valamint annak bizonyítéka, hogy a slágerlistákon és az eladási statisztikákon túl is van könynyűzenei élet, hogy érdemes figyelni a nemzetközi trendekre, mert a tágabb merítésből gyűjtött tapasztalatok a létezés szűkebb környezetében revelációszerűen hat. A közel két órás koncertjük egyetlen nyugvópont nélkül telt el.”  (Végső Zoltán, ÉS)

Finom downtempo muzsika, westernhangulatok, szinticountry, sanzon és bárdzsessz, az Amorf Ördögökből ismert kacatpop, Gershwin- és Kispál-feldolgozások, jókedv és melankólia: ilyesfajta elegy az Erik Sumo Band zenéje.

Mindehhez kitűnő énekesnők, mint például a Kiss Erzsi Zene elbűvölően halandzsázó névadója, valamint a kiváló dzsesszénekesnő, Harcsa Veronika lefegyverző hagja, míg Tövisházi Ambrus, a zenekar atyja és agya nem más, mint a magyar könnyűzene új generációjának egyik legtehetségesebb és legtudatosabb alkotója.

Máj. 23. 20h

Mitsoura

Juhász Miczura Mónika, azaz Mitsou lenyűgözően egyéni hangjával és kiforrott előadói tehetségével a legnépszerűbb roma előadóművészek közé tartozik. Mitsou nyolc éven át volt a Ando Drom zenekar énekesnője, aminek több lemez és filmzene, számtalan magyarországi és külföldi fellépés lett az eredménye.

Mitsou később kivált a zenekarból és szólókarriert kezdett, amiből egy valóságos zenei és audiovizuális projekt lett. Repertoárja nagyrészt tradicionális cigány dalok feldolgozásaiból áll, ám ezek a feldolgozások nem egyszerűen újrahangszerelések vagy hagyományőrző előadások az eredeti motívumok szigorú megőrzésével, a cél sokkal inkább annak az atmoszférának a megidézése, amelyből e dalok származnak.

A Mitsoura ezerszínű hangzása és zenei szövete meglepő ritmikai változatossággal és még a nyugodtabb számok esetében is magával ragadó dinamizmussal párosul. A Mitsoura zenekar és előadása a kortárs elektronikus világzenei színtér egyik legerősebb, legeredetibb és leghatásosabb színpadi produkciója.

Máj. 24. 20 h

Harcsa Veronika Quartet

A bűbájos, és nem mellékesen elképesztően érett hangú Harcsa Veronika zongorán és szaxofonon kezdte, majd hét évvel ezelőtt vágott bele az éneklésbe.

Az ifjú hölgy könnyedén mozog a különböző műfajok között, így lehetséges, hogy klasszikus sztenderdeket éppoly elegánsan és nagyvonalúan énekel, mint mondjuk az Erik Sumo Band elektrocountry-kacatpopjait, alternatív szinházi előadásokban éppúgy részt vesz, mint a Korai Öröm koncertjein. 

prev[2/4]next
  1. 1. oldal
  2. Az A38 Hajó vendégkoncertjei a Katona József Színházban
  3. 3. oldal
  4. 4. oldal

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.