Strauss-Kahn és Fukusima is napirendre kerül

G8-csúcs: az "arab tavasz" lesz a fő téma

Először ül össze a világ legiparosodottabb országait tömörítő Nyolcak csoportja az arab világon végigsöprő megmozdulások kezdete óta, így a G8-ak csütörtöki és pénteki, deauville-i csúcstalálkozóján várhatóan az "arab tavasz" lesz a legfontosabb napirendi pont.

2011.05.26 06:59MTI

Franciaország, az Egyesült Államok, Kanada, Japán, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország és Oroszország vezetői támogatásukról biztosítják majd az egyes arab országokban elkezdődött demokratikus átmenetet, egyben megpróbálva megoldást keresni a líbiai és a szíriai válsághelyzetre.
   
A csúcstalálkozón szó lesz a márciusi fukusimai atombaleset következményeiről (a résztvevők szolidaritásukról biztosítják majd a szigetországot, egyben sürgetve az atomerőművek biztonsági normáinak egységesítését), s a közel-keleti helyzetről. Emellett megvitatják a világgazdaság legfőbb kérdéseit, s nyilván szóba kerül a nemi erőszak vádja miatt posztjáról leköszönt IMF-vezérigazgató, Dominique Strauss-Kahn utódlása is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.