Egyik célpontjuk a G8 csúcsértekezlet lehet

Merényletre készül Európában az al-Kaida?

Nyugati terrorelhárító szervek figyelmeztetése szerint merényletek elkövetésére felkészült al-Kaida terroristák szivárogtak be titokban legkevesebb hat európai és közel-keleti országba.

2009.07.09 19:49MTI

A Taraf című török napilap csütörtöki számában a terrorizmusra szakosodott Debka izraeli hírportálra hivatkozva arról számolt be, hogy a 15-20 terroristát az al-Kaida pakisztáni és algériai táboraiban képezték ki utasszállító repülőgépek elrablására és a légi járművek felrobbantására.

Jelenleg valószínűleg Olaszországban, Franciaországban, Németországban, Nagy-Britanniában, Törökországban és Egyiptomban tartózkodnak. Egyik célpontjuk a G8-as országcsoport Olaszországban kezdődött csúcsértekezlete lehetett. A Nyugati források szerint a támadás kitervelői azonban rájöttek, hogy a l'aquilai értekezleten részt vevő állam- és kormányfőket áttörhetetlen biztonsági kordon veszi körül.

Ezért úgy döntöttek, hogy a terroristákat a G8-as csoporthoz tartozó országok birtokában lévő gépek ellen vetik be. A Debka forrásai szerint a július 4-én kiadott első riasztás arra figyelmeztetett, hogy a terroristák a Turkish Airways török légitársaság amerikai vagy tel-avivi járatainak a felrobbantására készülnek. Ezért azokon a repülőtereken, amelyekről a gépek indulnak, illetve amelyekre érkeznek, szigorú biztonsági intézkedéseket vezettek, és ezek azóta is érvényben vannak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.