Élelmiszer segély helyett mezőgazdaság-fejlesztés

G8 - 20 milliárd dolláros támogatás a szegény országoknak

A világ gazdasági nagyhatalmai 20 milliárd dolláros támogatást nyújtanak a szegény országoknak a mezőgazdaság fejlesztésére - ebben állapodtak meg a G8-tanácskozás résztvevői.

2009.07.10 16:51MTI

A három évre szóló támogatás - amelynek oroszlánrészét az Egyesült Államok, az Európai Unió és Japán adja össze - fordulatot jelent az eddigi politikában: az élelmiszersegélyek helyett arra helyezi a hangsúlyt, hogy az élelmezési gondokkal küszködő országokban növekedjen a mezőgazdasági termelés.

Az elsősorban az Egyesült Államok indítványára elhatározott programról szólva, Barack Obama amerikai elnök elmondta: semmi nem indokolja, hogy Afrika ne legyen önellátó élelmiszerből. Vannak megművelhető területei, csak hiányzik a technika, a vetőmag, az öntözés, illetve az értékesítéshez szükséges szakismeret.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.