Vírustámadás fent és lent

Uniós biztos: erősíteni kell a kiberbűnözés elleni együttműködést

Cecilia Malmström, az Európai Unió belügyi biztosa a számítógépes bűncselekmények elleni küzdelem témájában rendezett nemzetközi konferenciát lezáró sajtótájékoztatón azt mondta: tagállami és uniós szinten egyaránt javítani kell az együttműködést a mind szervezettebb formát öltő internetes bűnözés elleni küzdelemben.

2011.04.13 18:52MTI

A kiberbűnözés nemcsak a magánszemélyeket érinti; a múlt héten például az Európai Bizottság elektronikus levelezési rendszerét érte vírustámadás - mutatott rá Cecilia Malmström az Európai Unió bel- és igazságügyi tanácsa által rendezett tanácskozás után a budapesti Néprajzi Múzeumban.
   
A biztos azt mondta, a számítógépes bűnözéssel kapcsolatos 2005-ös EU-jogszabály frissítése folyamatban van, és ez remélhetőleg lezárul a soros magyar elnökség végére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.