Rosszindulatú programokat telepítenek

Kiberbűnözők céltábláján a Facebook

Az engedékeny alkalmazásfejlesztési környezet kiberbűnözők kedvenc személyes adatokat gyűjtőhelyévé teheti a Facebookot.

2009.03.03 13:42ictpress

A Facebook felhasználóit vették célba a hackerek, és más rosszindulatú programozók, hogy felhasználói adatokat gyűjtsenek, és értékes adatokat lopjanak. A "biztonsági rések" nagy részét megtévesztő alkalmazások használják ki. A problémát az okozza, hogy bárki írhat játékokat vagy programokat a Facebookra, és ez nem igényel előzetes ellenőrzést sem, írta meg a Telegraph.

Az ilyen alkalmazások általában körüzeneteket küldenek az ismerőseinknek, akár a tudtunk nélkül, esetleg külső weboldalra irányítanak, ahol rosszindulatú programok telepítésére is sor kerülhet. Rik Ferguson, a Trend Micro biztonsági tanácsadója szerint nagyon körültekintően kell eljárnunk, hogy elkerüljük az ilyen alkalmazásokat.

Az eddigieknél jóval kifinomultabb módszereket alkalmazó programok megjelenése is várható. A mostani esetek felhívhatják a Facebook figyelmét is arra, hogy talán itt az ideje változtatni az alkalmazásokkal kapcsolatos irányelvein, mondta el Mr. Ferguson.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.