Egyre kedveltebb a Twitter a kiberbűnözők körében

Vírusok és adatlopás már a Twitteren is!

Egyre népszerűbbé vált a kiberbűnözők körében a Twitter.

2010.05.25 16:31MTI

A Kaspersky Lab biztonságtechnikai vállalat szerint március közepe óta egyre gyakoribb a twitterezők adatainak lopása, illetve ártalmas programok terjesztése a közösségi oldalon keresztül.
 
A cég szerint bizonyos orosz fórumokon pénzt is lehet keresni a vírusos Twitter-adatokkal. Ezer "fertőzött" profilért 100-200 dollárt (22-45 ezer forintot) is fizetnek - az ár attól függ, hányan olvassák az adott twitterezők bejegyzéseit. 

A közösségi oldalt a vírusos számítógépek összekapcsolt hálózatainak - úgynevezett botneteknek - az irányításához is felhasználják. A botnet olyan számítógépes hálózatot jelent, amelynek tagjai a tulajdonos tudta nélkül távolról érkező parancsoknak engedelmeskednek.
 
A botnetek kialakítói a távolról vezérelt hálózat segítségével könnyen és gyorsan képesek törvénytelen tevékenységeket folytatni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.