15 diáklány lelte halálát

Örömhír: ezentúl a lányokat is kimenthetik a tűzből Szaúd-Arábiában

A jövőben a lányokat is kimenthetik a tűzből Szaúd-Arábiában a tűzoltók - született döntés nyolc évvel azután, hogy Mekkában egy iskolatűzben 15 diáklány lelte halálát, mert nem menthették ki őket férfiak.

2010.05.17 18:33MTI

A Saudi Gazette című lap hétfői tájékoztatása szerint az oktatási minisztérium minden iskolavezetőnek és a vallási felügyelőknek "egyértelmű utasítást" adott arra nézve, hogy a mentésben részt vevőknek vészhelyzetben azonnali bejutást kell biztosítani a tanintézmények területére.

Bár a világ többi országában ez magától értetődő lenne, a szigorúan vallásos Szaúd-Arábiában az iszlám vallási rendőrség képviselői 2002-ben Mekkában megakadályozták, hogy a lányok elhagyják a lángokban álló iskolát.

Az ok az volt, hogy a tanulók nem voltak az előírásoknak megfelelően öltözve, többek közt nem viseltek fejkendőt. Szemtanúk akkor arról számoltak be, hogy a rendőrök még meg is verték a lányokat, akik a tűzben lelték halálukat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.