Muszlim mártírok

Menekülés közben vették őrizetbe a New York-i támadáskísérlet gyanúsítottját

Egy pakisztáni származású férfié az a terepjáró, amelyben pokolgépet találtak szombat este a New York-i Times Square-n - közölték névtelenül nyilatkozó rendőrségi illetékesek, hozzátéve, hogy az illetőt a merényletkísérlet "potenciális gyanúsítottjaként" kezelik a hatóságok.

2010.05.04 07:09MTI

Az egyik rendőrségi tisztségviselő azt mondta, hogy a pakisztáni származású gyanúsított nemrégiben Pakisztánban járt. Az illető connecticuti lakos. A hatóságok kihallgatták az autó korábbi tulajdonosát, aki azt mondta, hogy három héttel ezelőtt adta el az autót számára ismeretlen személynek, aki készpénzzel fizetett a 17 éves Nissan Pathfinderért.

Egy iszlamista honlap azt állította korábban, hogy pakisztáni tálibok vállalták magukra a merényletkísérletet, s a támadást megtorlásnak szánták két iszlamista vezető, al-Bagdádi és al-Muhádzsir, illetve muszlim mártírok megöléséért.

Raymond Kelly New York-i rendőrfőkapitány erre reagálva azt mondta: a rendőrségnek nincs olyan bizonyítéka, amely alátámasztaná ezeket az állításokat. Szombat este rendőrök pokolgépet találtak a New York-i Times Square-en a parkoló terepjáróban.

A robbanószerkezetet a tűzszerészeknek sikerült hatástalanítani. A hatóságok több órára lezárták és kiürítették a zsúfolt teret és környékét, a közúti forgalmat elterelték, járókelőket sem engedtek a helyszínre. Kiürítettek több lakóházat és irodaépületet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.