Rokonait telefonon értesítette

SMS-ben közölte: válik!

Egy párszavas mobiltelefonos szöveges üzenet épp elég volt egy szaúdi férfi számára, hogy elváljon feleségétől - számolt be az Arab News című újság csütörtökön.

2009.04.09 18:07MTI

Az Irakban tartózkodó férfi sms-ben közölte feleségével, hogy többé nem tekinti magát férjének. A férfi saját családjával nagyvonalúbb volt, két rokonát telefonon értesítette a válásról – írja a napilap. 

A Vörös-tenger partján fekvő Dzsidda bírósága azt követően hagyta jóvá Szaúd-Arábia első ismert sms-es válását, hogy a két rokon megerősítette: szóban értesültek a férj szándékairól. 

Szaúd-Arábiában a saría iszlám jog szigorú változata van érvényben, a bíróságokon egyházi személyek ítélkeznek. A jog szerint egy férfi nyomban elválhat feleségétől, amint háromszor egymás után kimondja szándékát. 

Az Arab News szerint az sms-ben váló férfi azért ment Irakba, hogy részt vegyen a dzsihádban”, ahogy ő fogalmazott. Szaúd-Arábiából sokan mennek Irakba, hogy az al-Kaida terrorhálózatot segítve az iraki kormány és az amerikai csapatok ellen harcoljanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.