Teherszállítógépet szél miatt érte baleset

Fotó! Meghalt a tokiói repülőgép-szerencsétlenségben a két pilóta

Életét vesztette annak a teherszállító repülőgépnek a két pilótája, akiknek gépe leszállás közben zuhant le helyi idő szerint hétfő reggel a Tokió melletti Narita repülőtéren - közölték orvosi források.

2009.03.23 09:04MTI

A FedEx amerikai postaszolgálat MD-11 es típusú gépe Kínából érkezett. A gép lezuhanását az első jelentések szerint az erős szél okozta. A légikikötő meteorológiai szolgálata szerint a szerencsétlenség idején a széllökések sebessége elérte az óránkénti 72 kilométert. 

Az NHK japán televíziós állomás által készített képsorokon az látható, hogy a légi jármű miután elérte a leszállópályát egy erős széllökés hatására kibillent egyensúlyából, majd ismét a magasba emelkedett, de ezt követően az oldalára dőlt és a betonba vágódott, majd lángba borult. Az NHK szerint a két áldozat amerikai állampolgár volt. Mindketten a kórházba szállítás után haltak meg.

Fotó: MTI


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.