10 ember meghalt a balesetben

Tóba zuhant egy teherszállító repülőgép Ugandában

A Viktória-tóba zuhant hétfőn az ugandai Entebbe közelében egy Antonov típusú teherszállító repülőgép, a fedélzetén tartózkodó hét - egyes források szerint tíz - ember meghalt.

2009.03.09 17:29MTI

Judith Nabakooba, az ugandai rendőrség szóvivője elmondta, hogy a repülőgép Bugunga sziget mellett zuhant a tóba nem sokkal Entebbéből való felszállása után. 

Szemtanúk arról számoltak be, hogy a gép lezuhanása előtt kigyulladt. Oroszország ugandai nagykövetségének tanácsosa közölte, hogy a gép orosz kapitánya és másodpilótája, illetve ukrán fedélzeti mérnöke és navigációs tisztje életét vesztette a szerencsétlenségben. 

Felix Kulaigye, a hadsereg szóvivője szerint egy burundi, egy ugandai és egy dél-afrikai utas is tartózkodott a gépen. Más, ugyancsak a hadseregtől származó információk szerint a balesetben tízen haltak meg, közülük hárman burundi katonák voltak. A katonák az Afrikai Unió szomáliai békefenntartó erejében szolgáltak. A repülőgép víztisztító berendezéseket, csöveket és más felszereléseket szállított a békefenntartóknak. 

Afrikában gyakoriak a légi balesetek, az ottani légitársaságok sokszor elavult gépeket üzemeltetnek, a balesetek hétszer gyakoribbak, mint másutt a világban.

Fotó: MTI


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.