Senki sem törődött vele?

Hónapokig bolyongott egyedül a berlini repülőtéren egy mentálisan zavart finn nő

Egy Finnországból érkezett, mentálisan beteg nő hónapokig bolyongott magányosan Berlinben, ahol időnként a tegeli repülőtér csarnokaiban húzta meg magát.

2009.03.10 19:13MTI

A zavarodott, németül nem beszélő finn nő, aki hazájában pszichiátriai kezelés alatt áll, családja tudta nélkül decemberben érkezett repülővel Németországba.

Poggyászát valószínűleg ellopták, így nincstelenül bolyongott a tegeli repülőtér csarnokaiban, míg meg nem találták. Pénteken orvosok érkeztek Finnországból, bizonyítva, hogy a nőnek kényszerbeutalásra van szüksége az egyik finn pszichiátriai intézetbe.

A berlini hatóságok azonban elutasították a kérvényt, és a nőt hajléktalanszállóra küldték, illetve beutalták egy berlini pszichiátriára. A finnek a berlini hatóságot a hölggyel szembeni embertelen magatartással vádolják.

A német hatóságok szerint azonban a visszautasítás oka, hogy maga a nő nem akar visszatérni Finnországba, és nem jelent veszélyt sem önmagára, sem a környezetére. A finnek szerint ez teljesen abszurd, hiszen először az orvosok bebizonyították, hogy a nő őrült, majd pedig azt állítják, hogy önállóan képes eldönteni, hol akar élni.

A történet kísértetiesen emlékeztet a Terminál című mozifilmre, amelynek főszerepében Tom Hanks élt évekig hontalanul a párizsi repülőtér várójában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.