Szerencsére senkinek nem esett baja

Baleset történt egy felszálló repülőgéppel Melbourne-ben

A kifutópályának ütődött szombaton egy utasszállító repülőgép farokrésze felszállás közben Melbourne-ben, mire az utastérbe füst került, s a gép ezután kényszerleszállást hajtott végre, de senkinek sem esett bántódása.

2009.03.21 14:00MTI

Az egyesült arab emírségekbeli A340-es Airbus, fedélzetén több mint 225 emberrel Dubai felé indult a melbourne-i repülőtérről, helyi idő szerint szombat délelőtt, amikor a baleset bekövetkezett. Az utasok pánikba estek, észlelvén, hogy valami baj történt a géppel. Az ütközés több lámpát kitört, és a kifutópályán törmeléket hagyott hátra. 

A pilóta a tenger fölé repült, kiengedte az üzemanyagot, majd visszafordult, és baj nélkül letette a gépet. Az ABC jelentése szerint az utastérbe füst szivárgott a mintegy 45 perces repülés közben. Az Emirates légitársaság közleményében azt írta, hogy sürgősen vizsgálóbizottságot küld a helyszínre, és sajnálatát fejezte ki az utasokat ért kellemetlenségek miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.