Fegyverben

"Még több rendőrt fogunk megölni"

Még koránt sincs vége a rendőrmészárlásnak: az 5 rendőr életét kioltó fegyveres támadást magára vállaló radikális Black Power politikai szervezet újabb támadást ígért.

2016.07.08 16:15ma.hu

De egyelőre még az sem tisztázott, hogy ők vagy az általuk támogatott Fekete Lovagok hajtották-e végre a gyilkosságokat - írja a közmédia.

webcache

Folytatódnak a rendőrgyilkosságok – ígérte a dallasi mészárlást magára vállaló Black Power radikális csoport, akik a támadás előtt és után is fenyegető üzeneteket töltöttek fel a Facebookra.

A támadás előtt egy órával bosszút ígértek

A radikális szervezet Alton Sterling halála után rakta fel első konkrét fenyegető üzenetét a Facebookra, melyben azt ígérték, hogy átveszik az igazságszolgáltatást a hatóságok kezéből, és halálos fenyegetést küldtek a Baton Rouge-i rendőrfőkapitánynak.

A támadás előtti üzenet így hangzott: “Ne aggódjatok, emberek! Igazságot szolgáltatunk Alton Sterling haláláért! Már megkerestük ifj. Carl Dabadie rendőrfőkapitányt, aki most már tudja, mi fog történni vele és a családjával abban az esetben, ha nem tesz eleget a követeléseinknek!”

A mészárlás után azt írták, ők voltak az elkövetők

A dallasi lövöldözés után magukra vállalták a vérengzést, és ezt írták: “Öt rendőrt lelőttek az orvlövészek! A következő napokban még több rendőr fog meghalni! Tetszik az, amit láttál? Akkor szerezz magadnak saját puskát és csatlakozz a mesterlövészek többezres csoportjához, akik világszerte harcolnak az elnyomás ellen!”

Az üzenet nem sokkal a támadás után már felkerült a radikális csoport Facebook-oldalára. Bár az oldalt nem sokkal később letörölték, de a korábbi printscreen-fotókból minden lényeges információ kiderült.

Hivatalos válasz még nem érkezett a Black Power csoport bejelentésére, akik magukon kívül a Black Knights, azaz a Fekete Lovagok fegyveres csoportot is reklámozták. A közösségi médián rögtön elkezdődött a találgatás: sokan gondolják úgy, hogy mivel a radikális csoport szabályai között nincs fekete-fehéren leírva, hogy csakis sötétbőrűek lehetnek a szervezet tagjai, abszolút elképzelhető, hogy az összes dallasi gyanúsított a Black Power tagja. Mások az egyik fehér gyanúsított miatt viszont kizárják ezt a lehetőséget.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.