Nem tudták megmenteni

Dallasi erőszak: ötre emelkedett a rendőráldozatok száma

Az az orvlövész, akivel először hosszan tárgyaltak, majd mintegy 45 percen keresztül lövöldözésbe keveredtek, belehalt a lövöldözésbe.

2016.07.08 09:21MTI

Ötre emelkedett a dallasi orvlövészek rendőráldozatainak száma, miután az este meglőtt rendőrök egyikének életét nem sikerült megmenteni - jelentette be David Brown rendőrfőnök újabb sajtótájékoztatóján, pénteken.

Brown ezúttal közölte azt is, hogy az amerikai rendőri erőszak elleni tüntetés alatt elkövetett támadásokat vélhetően egyeztették, valamennyi áldozatot ugyanis hátulról lőtték meg.

Közben folytatódik a rendőrség és az egyik, még szabadlábon lévő orvlövész alkudozása. A férfi és a rendőrök között mintegy negyvenöt percig tartó lövöldözés volt, az orvlövész nem akarja megadni magát, jóllehet, azt ismételgeti, hogy "hamarosan vége lesz".

Az egyik televíziónak nyilatkozó Steve Moore, egy visszavonult FBI-ügynök megerősítette: a támadásokat jóval korábban eltervezték, s "csak" az alkalomra vártak, amikor végrehajthatják.

Lőtt sebek miatt meghalt a rendőrökkel "tárgyaló" orvlövész

Rendőrségi bejelentés szerint meghalt az a dallasi orvlövész, aki a rendőrök elleni támadást követően elbarikádozta magát egy parkolóház garázsában. Halálának körülményeiről egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy lövések okozták.

A dallasi rendőrség péntek hajnalban bejelentette: az az orvlövész, akivel először hosszan tárgyaltak, majd mintegy negyvenöt percen keresztül lövöldözésbe keveredtek, belehalt a lövöldözésbe. Nem világos, hogy a rendőrök lövéseibe halt-e bele, vagy önmaga által okozott sebesülésbe. A rendőrség nem részletezte, hogy a férfi öngyilkos lett-e, vagy egy véletlen lövés okozta a halálát.

A férfi személyazonosságáról még nem közöltek információkat. A már letartóztatott gyanúsítottakról annyit lehet tudni, hogy egyikük afroamerikai.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.