Dallasi rendőrgyilkosság

1 millióan nézték a Facebookon élőben ahogyan agyonlövik a rendőröket

Élőben közvetítette a dallasi lövöldözést egy férfi a Facebookon.

2016.07.08 12:22ma.hu

Streaming videóban közvetítette a Facebookon a csütörtök éjszaka történt szörnyű dallasi tragédiát Michael Kevin Bautista. "Éppen tüzelnek, és lekaptak egy rendőrt"- kommentálta a férfi a telefonjába. Több mint egymillió felhasználó nézte végig élőben ahogyan öt rendőrt agyonlőttek, hatot és egy civilt pedig megsebesítettek lőfegyverrel. A felvételen látható, hogy a lelőtt rendőrök járműveik mellett, az utcán fekszenek a lövöldözést követően. A videó még most is elérhető, nincs cenzúrázva, sőt a Facebook élő közvetítés funkciója mindössze pár hónapja indult el, de azóta már több tragikus esetet is megosztottak így egymással az emberek.

Még csütörtökön, Minnesotában egy afroamerikai férfit saját autójában lőtt agyon egy rendőr, barátnője, aki végignéze az esetet, a Facebook Live videóban mondta el, mi történt, megmutatta a vérbe borult férfit, és a még ott álló, rá pisztolyt szegező rendőrt is. Ez az eset volt a rendőri brutalitás ellen szóló tüntetések egyik kiváltó oka.

Június elején az az iszlamista francia férfi is élőben közvetítette szörnyű tettét, aki halálra késelt egy francia rendőrparancsnokot otthona ajtajában, majd túszul ejtette és meggyilkolta annak feleségét.

Korábban pedig egy francia tinédzser közvetítette Facebookon öngyilkosságát, amit több mint ezer netező nézett végig.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.