Légtérvédelem

Kitiltották az egyiptomi repülőgépeket Oroszországból

A Roszaviacija (az orosz légügyi hatóság) pénteken táviratban közölte a moszkvai Domogyedovo repülőtérrel, hogy szombattól nem fogadhatja az EgyptAir gépeit.

2015.11.13 18:13MTI

Az orosz hatóság nem tett közzé nyilatkozatot a járatok kitiltásának okáról, a Reuters hírügynökség kérdésére pedig elhárította az indoklást. Mindenesetre hírügynökségek felhívják a figyelmet: a tiltásra azt követően került sor, hogy Vlagyimir Putyin elnök úgy döntött, az október 31-i tragédia után - amelynek során egy orosz utasszállító repülőgép 224 utassal a fedélzetén lezuhant Egyiptomban - felfüggeszti az Egyiptomba induló valamennyi orosz járatot.

Az orosz járatok felfüggesztése óta - amely az orosz elnöki hivatal vezetője, Szergej Ivanov közlése szerint "legalább néhány hónapig" eltart - Moszkva az Aeroflot közvetlen charter-járataival evakuálja az Egyiptomban rekedt mintegy nyolcvanezer orosz turistát. Ugyanakkor az Aeroflot sajtóirodája pénteken azt közölte: a légitársaság fokozatosan csökkenti egyiptomi járatainak számát, majd a téli menetrend végéig - 2016. március 27-ig - szünetelteti is egyiptomi forgalmát.

Az egyiptomi repülőgépek kitiltásáról szóló csütörtöki moszkvai bejelentésre azonnal reagált az egyiptomi polgári légügyi minisztérium vezetője. Hoszám Kamál miniszter közölte: Egyiptomot hivatalosan nem tájékoztatták az EgyptAir járatainak szombattól érvényes törléséről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.