Erős turbulancia, biztonságos landolás

Tizenöt utas megsérült egy légörvényben egy spanyol utasszállítón az Amazonas fölött

Erős turbulenciába került az Iberia spanyol légitársaságnak a perui fővárosba tartó utasszállító repülőgépe az amazonasi esőerdők fölött, tizenöt utas orvosi ellátásra szorult a biztonságos landolás után - jelentette pénteken az El País című spanyol lap.

2008.10.17 14:28MTI

A sérültek többsége zúzódásokat szenvedett a fedélzeten repkedő tárgyaktól, miután a 380 tonnás Airbus A340-600 típusú gép erőteljesen rázkódni kezdett háromnegyed órával a limai leszállás előtt. 

A perui egészségügyi minisztérium közlése szerint egy 36 éves olasz nőnek eltört a lába, rajta kívül még egyvalaki szenvedett súlyosabb sérülést a 350 utasból. Többen pánikrohamot kaptak. 

Limában riadókészültségben várták a repülőgépet, egy esetleges kényszerleszállásra is előkészítették a terepet, de erre végül nem volt szükség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.