Humanitárius segélyeket szállított

Lezuhant Kongóban egy repülőgép, megtalálták a roncsokat

Humanitárius segélyeket szállító repülőgép zuhant le a Kongói Demokratikus Köztársaság (a korábbi Zaire) hegyvidékén; a gépen 17 ember tartózkodott, 15 utas és kétfőnyi személyzet.

2008.09.02 13:00MTI

A gép Kisangani városágból Bukavuba repült hétfőn, és leszállás közben szakadt meg vele a kapcsolat. A baleset körülményei egyelőre tisztázatlanok. A mentőcsapatok kedden az északnyugat-kongói Bukavu városától mintegy 15 kilométerre, hegyvidéki terepen találták meg a gép roncsait. 

Kongói tisztségviselők szerint a mentőhelikopternek mindeddig nem sikerült leszállnia a katasztrófa helyszínén, így nem tudni, vannak-e a balesetnek túlélői. A 19 üléses Beechcraft repülőgépet a kongói segélyszervezeteket kiszolgáló Air Serv International (ASI) nevű, amerikai székhelyű vállalat bérelte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.