153 halálos áldozata van a légikatasztrófának

Újabb megrázó képek: Nincs magyar áldozata a madridi repülőgép-balesetnek

Nincs magyar áldozata a madridi repülőgép-szerencsétlenségnek - mondta a kormányszóvivő csütörtökön Budapesten. Budai Bernadett közölte, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök táviratban fejezte ki részvétét a spanyol kormányfőnek.

Újabb megrázó képek a spanyolországi légikatasztrófáról képgaléria

2008.08.21 17:16MTI

A madridi magyar nagykövetség jelentése szerint nincs magyar érintettje a szerencsétlenségnek - közölte a szóvivő a kormányülést követő sajtótájékoztatón. Mint elmondta, a tragédiát követően a magyar konzul a madridi repülőtéren személyesen tájékozódott, a nagykövetség pedig felvette a kapcsolatot az illetékes magyar szervekkel. Budai Bernadett bejelentette, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök táviratban fejezte ki őszinte megrendülését a katasztrófa miatt José Luis Rodríguez Zapatero spanyol miniszterelnöknek. 

A kormányfő a kabinet és az ország nevében mély együttérzését fejezte ki a balesetben elhunytak hozzátartozóinak - mondta a kormányszóvivő. A madridi nemzetközi légi kikötőben szerdán történt repülőgép-szerencsétlenségnek 153 halálos áldozata van, 19-en megsérültek. A spanyol Spanair - a SAS leányvállalata - és a német Lufthansa légitársaság közös járata Madridból a Kanári-szigetekre, Las Palmas-ba tartott. 

Műszaki problémák miatt - meghibásodott a külső hőmérsékletet mérő műszer - eleve egy órás késéssel, délután három körül indult el a MD-82-es típusú gép. Emelkedésének kezdete után a gép rögtön kényszerleszállást kísérelt meg, de valami oknál fogva jobbra fordult, és a kifutópályán túlszaladva földnek csapódott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.