Félnek az utasok a madridi katasztrófa óta

Francia utasok nem voltak hajlandóak újra elindulni egy meghibásodott török repülőgéppel

Francia turisták nem voltak hajlandóak elindulni az Onur Air török légitársaság egyik repülőgépével - közölte kedden a törökországi utakat szervező Marmara francia utazási iroda.

2008.09.30 18:40MTI

Az eset előzménye, hogy a gép - rajta az utasokkal - Isztambulból már felszállt úticélja, Párizs felé, de a pilóta a robotpilótánál meghibásodást észlelt, és félórányi repülés után visszatért a török város repülőterére. A javítást követően először tíz utas nem kívánt a gépre visszaszállni, majd valamennyi utas megtagadta az újraindulást - mondta az utazási iroda szóvivője. 

Az egyik utas szerint kisebb összecsapásra is sor került a rendőrséggel a repülőtéren. Az eset egyébként még vasárnap történt. Az utazási iroda az utasok tiltakozása nyomán egy másik repülőgépet bérelt, amely hétfőn reggel indult vissza Párizsba. 

Az utasok az isztambuli repülőtéren töltötték az éjszakát, mert nem voltak hajlandóak a Marmara által felajánlott szállodába menni - tette hozzá a szóvivő. A légitársaság azt állítja: nagyon régen dolgozik együtt az Onur Airrel, és eddig még soha semmilyen probléma nem merült fel. 

A légitársaság a legmagasabb szintű európai biztonsági engedéllyel rendelkezik. A Marmara által bérelt két gép, egy A320-as és egy A321-es Airbus pedig kevesebb, mint öt éves - hangsúlyozta a szóvivő. Az Európai Unió több tagállama (Hollandia, Franciaország, Németország és Svájc) egyébként 2005-ben "biztonsági okokból" rövid időre megvonta a leszállási jogot az Onur Air légitársaságtól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.