Charlie Hebdo

Csecsenek: Szeretjük Mohamed prófétát!

Több tízezer ember részvételével nagygyűlés kezdődött hétfőn Csecsenföld fővárosában, tiltakozásul a Charlie Hebdo című francia szatirikus hetilapban megjelent Mohamed-karikatúrák és a vallásos emberek sértegetése ellen.

2015.01.19 11:17MTI

A Csecsenföld szíve-nagymecset előtti hatalmas grozniji tér már a délelőtti órákban megtelt tiltakozókkal. A nagygyűlésre az Oroszországhoz tartozó más észak-kaukázusi köztársaságokból is több ezren érkeztek. Ramzan Kadirov csecsen elnök szerint a békés tüntetésen részt vevők száma meghaladhatja az 1 milliót - jelentette a Rosszija 24 állami hírtelevízió, amely élő adásban többször is beszámolt a Szeretjük Mohamed prófétát című tiltakozó nagygyűlésről.

A Mohamed-karikatúrák megjelentetése és a muzulmánok vallásos érzelmeinek megsértése elleni tiltakozó akciót csecsenföldi muzulmán vallási vezetők kezdeményezésére a csecsen elnök hirdette meg a múlt héten.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.