Terror Párizsban

Párizsi vérengzés: a közvetlen közelről agyonlőtt rendőr is muszlim volt

Azonosították a rendőröket, akik a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap szerkesztősége ellen Párizsban elkövetett terrortámadás során meghaltak.

2015.01.08 11:13ma.hu

Franciaország legkegyetlenebb terrorakciója keretében, a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap szerkesztőségében 3 fekete csuklyás, Kalasnyikov gépkarabélyokkal felfegyverkezett férfi lemészárolt 11 embert, emellett hét ember megsebesített, közülük négyen továbbra is válságos állapotban vannak. A 12. áldozattal az utcán végeztek, ugyanis indulásuk pillanatában észrevettek egy biciklin érkező rendőrt, kiszálltak az autójukból, és lelőtték őt. Ezután az egyik terrorista a még mozgó áldozat fejébe eresztett egy lövedéket, majd különösebb sietség nélkül visszaültek az autóba. A feltételezett elkövetőket továbbra is nagy erőkkel keresik, de már számos letartóztatás is történt az ügyben.

A rendőrség azonosította a férfit, a 42 éves Ahmed Merabet iszlámhívő volt, abban a kerületben járőrözött, ahol a Charlie Hebdo szerkesztősége is található. Ám hiába könyörgött életéért a gyilkosának, aki - mint a többi áldozatot - őt is hidegvérrel legyilkolta. A másik rendőr, aki szintén meghalt, Stéphane "Charb" Charbonnier főszerkesztő védelmét látta el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.