Mandela halála

Netanjahu: túl sokba kerülne elutazni Mandela temetésére

Netanjahu számára meglehetősen kényes az effajta költségek kérdése, hiszen a média az utóbbi időben éles bírálatokkal illette őt amiatt, hogy az adófizetők mintegy 700 ezer eurójába került három rezidenciájának a fenntartása.

2013.12.09 07:51MTI
Fotó: MTI

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök korábbi szándéka ellenére nem utazik Dél-Afrikába Nelson Mandela temetésére a túlságosan magas utazási költségek miatt - jelentette vasárnap este az izraeli média.

Az AFP hírügynökség az állami rádióra és a Háretz izraeli napilap információira hivatkozva írta: Netanjahu korábban jelezte ugyan a dél-afrikai hatóságoknak, hogy részt kíván venni Mandela néhai elnök johannesburgi gyászszertartásán, de az utolsó pillanatban lemondta útját. Tette ezt állítólag a túlságosan magas útiköltségek miatt.

A média tudomása szerint mintegy hétmillió sékelbe (körülbelül másfél millió euróba) kerülne a repülőút, amelybe nemcsak az ő személyes utazása, hanem a biztonsági embereknek és felszereléseiknek a szállítása is beletartozna.

Az AFP emlékeztet, hogy Netanjahu számára meglehetősen kényes az effajta költségek kérdése, hiszen a média az utóbbi időben éles bírálatokkal illette őt amiatt, hogy az adófizetők mintegy 700 ezer eurójába került három rezidenciájának a fenntartása. Nyilvánosságra hozták miniszterelnöki rezidenciájának költségeit, amelyből kiderült, hogy négy év alatt 80 százalékkal emelkedett az összeg, amelyet az adófizetők a Netanjahu család háztartására költöttek. A médiában valóságos botrányt kavart az El Al izraeli légitársaság csaknem félmillió sékeles számlája is, amely tartalmazta a kormányfő duplaágyas hálófülkéjének árát is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.