Barack, George és Bill

Legalább három amerikai elnök Mandela gyászszertartásán

Nem Barack Obama lesz az egyetlen amerikai elnök, aki személyesen rója le tiszteletét.

2013.12.07 09:05MTI

A Fehér Ház közölte pénteken, hogy Barack Obama elnök és a first lady, Michelle Obama is elutazik a jövő héten Johannesburgba, hogy lerója kegyeletét az elhunyt Nobel-békedíjas politikus előtt.

Az elnöki házaspárhoz csatlakozik George W. Bush volt amerikai elnök és felesége, Laura Bush, akik "hálásan elfogadták" Obamaék meghívását - közölte Bush szóvivője.

Bill Clinton volt amerikai elnök is elutazik Dél-Afrikába feleségével, Hillary Clinton volt külügyminiszterrel együtt. Bill Clinton a CNN hírtelevíziónak azt mondta, az egész családja Dél-Afrikába repül, hogy végső búcsút vegyen az elhunyttól.

Egyelőre nem tisztázott, hogy Bill és Hillary Clinton is az elnöki géppel repül-e az Obama és a Bush házaspár társaságában.

A Fehér Ház tájékoztatása szerint az út megszervezése még folyamatban van, és azt sem tudni, hogy az elnöki gép mikor indul útnak.
A dél-afrikai kormány tíznapos gyászt hirdetett, amelynek keretében kedden megemlékezést tartanak egy johannesburgi stadionban. A temetés jövő vasárnap, december 15-én lesz a Keleti-Fokföld tartományban lévő Qunu nevű faluban, ahol Mandela felnőtt, és ahol gyerekei vannak eltemetve.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.