Fagylaltozó előtt robbant pokolgép

Újabb merényletek Irakban, sok halott

Legalább tizenkilenc ember halt meg Irakban pénteken különböző merényletekben.

2013.10.18 22:25MTI
Pokolgépes merénylet Bagdadban

A főváros keleti részén, egy fagylaltozó előtt egy gépkocsiban robbant pokolgép, a detonáció tizenkét halottat követelt - közölte Szaad Maan, az iraki belügyminisztérium szóvivője. A merényletben huszonhárman megsebesültek.

Az észak-iraki Moszultól nyugatra fekvő Szindzsárban lázadók megöltek egy anyát és három fiát, valamennyien egy kurd népcsoporthoz tartoztak. E népcsoport ellen a szélsőséges szunniták az elmúlt időszakban gyakran intéztek támadásokat.

A Bagdadtól északra fekvő Baakúbában egy család két tagja halt meg és öt másik sebesült meg a ház közelében elhelyezett pokolgép robbanásakor, egy ellenőrzési pontnál pedig az al-Kaida terrorszervezet ellen harcoló as-Sahva milícia egyik fegyveresét ölték meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.