Piactér

Szíria - autóba rejtett pokolgép robbant, közel a török határhoz

A detonációnak a halálos áldozatokon túl több tucatnyi sebesültje van, akik közül egyeseket törökországi kórházba szállítottak.

2013.10.14 11:43MTI

Autóba rejtett pokolgép megölt legalább húsz embert hétfőn Darkus észak-szíriai városban, mintegy két kilométerre a török határtól - jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű emigráns szervezet.

A merénylet a felkelők kezén lévő, Idlíb tartománybeli város piacterén történt. A detonációnak a halálos áldozatokon túl több tucatnyi sebesültje van, akik közül egyeseket törökországi kórházba szállítottak - tette hozzá a londoni székhelyű szervezet, amely aktivisták, valamint egészségügyi és katonai források helyi hálózata révén értesül a szíriai eseményekről.

Rámi Abder-Rahmánnak, a civil szervezet vezetőjének értesülései szerint a halálos áldozatok száma nőhet, mert több sérült állapota súlyos. A halálos áldozatok közül tizenkettőt tudtak azonosítani.

A támadás utáni perceket videóra vették aktivisták, és azon látható, amint több autó ég, s hogy jelentős pusztítást végzett a robbantás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.