Olcsón adják-veszik a szíriai menekültlányokat

"Van egy 70 éves szaúdi, aki max. 13 éves lányt akar. Ki kéri őt?" - VIDEÓ!

A háború sújtotta közel-keleten nyerészkedő "házasságközvetítők" adják el a nehéz helyzetbe került szíriai családok fiatal lánygyermekeit. Több szaúdi sejk, miután kiélvezkedte magát, azonnal el is válik a lányoktól, akik mehetnek oda, ahonnan jöttek.

2013.10.03 11:00ma.hu

Ilyen közvetítő például Oum Majid, aki rengeteg szíriai leánynak talált már "férjet". A videón szereplő három gyermek a videó készítésének napján találkozott először szaúdi származású leendő férjeikkel. Oum Majid éppen azt mondja el nekik, miként kell majd viselkedniük.

"Van egy 70 éves szaúdi, aki egy maximum 13 éves lányt akar. Ki kéri őt?" - kérdi Majid. "Én" - válaszolja az egyik leány.

Leila 14 éves kislány félénk, mint kortársai általában. 5 testvérével és anyjával menekült Jordániába, aki most arra kényszeríti, hogy menjen férjhez. "Különösebben nem félek, számomra ez teljesen normális. Kicsit aggódom ugyan, mert ez lesz nekem az első. De feláldozom magam a családomért" - mondja Leila.

Több szaúdi sejk profitál a menekültek nehéz helyzetéből. 2000 dollárért bármit megtehetnek a lányokkal, aztán ha végeznek, elválhatnak tőlük. A házasságközvetítő itt, a menekülttáborokban talál rá a kislányokra. Az itt élő családok mindenüket elvesztették, kivéve a lányaikat. Több emberi jogi szervezet is szeretné leállítani az emberkereskedelmet, de ez nagyon nehéz feladat az iszlám saría törvények miatt, ami lehetővé teszi, hogy nagyon fiatal lányokat is férjhez adjanak, ha a spirituális vezető, az imám áldását adja a frigyre. Ez egyébként a saría jog erősen szélsőséges értelmezéséből fakad, ami gyakorlatilag elutasítja a kényszerházasságot.

Ettől függetlenül a videón szereplő Gazalt arra kényszerítették, hogy férjhez menjen egy szaúdi sejkhez, aki rengeteg alkoholt ivott, megverte a 16 éves lányt, megerőszakolta majd két hónap múlva visszavitte a kerítőhöz. "Gyűlölöm magam, teljesen kivagyok. Nem akarok egy új férfit, de muszáj. Túl sok az adósságunk. Remélem más lánnyal nem bánnak el úgy, mint velem".

De nincs jele reménynek, a szíriai menekültek teljesen kiszolgáltatottak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.