Tolna megyei emberkereskedő

2500 euróért adta el a két nőt egy osztráknak

Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) egy Tolna megyei, emberkereskedelemmel gyanúsított férfi ügyében - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pénteken honlapján.

2013.02.15 12:32MTI

A gyanú szerint a férfi 2011 nyarán 2500 euróért "adott el" két magyar állampolgárságú nőt egy osztrák állampolgárnak. A nők az osztrák férfi által működtetett, de a magyar gyanúsított által bérelt, stúdióknak nevezett helyiségekben végeztek prostitúciós tevékenységet Bécsben.

Az eljárás során az is kiderült, hogy a magyar férfi az egyik nőt Tolna megyében, szűkebb lakóhelyén "vásárolta meg", és a nők által keresett pénzből a magyarországi életvitelét és szerencsejáték-szenvedélyének költségeit fedezte - írta közleményében az ORFK.

A gyanúsítottakat a magyar és az osztrák rendőrség közös akció keretében fogta el; a 2012. májusban őrizetbe vett, Tolna megyei férfi mellett három magyar állampolgárral - köztük az MTI értesülése szerint prostituáltakkal - szemben indult eljárás.

Az NNI a vádemelési javaslatot továbbította a Tolna Megyei Főügyészségnek. Himmelné Ökrös Magdolna, a főügyészség szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a főügyészség az emberkereskedelemmel és kitartottsággal gyanúsított férfi előzetes letartóztatásának április 23-ig történő meghosszabbítására tett javaslatot a Szekszárdi Járásbíróságnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.