Hamis ígéretekkel csalják ki őket

Németországban is sok gyermekáldozata van az emberkereskedelemnek és prostitúciónak

Németországban is egyre több gyermek esik áldozatul az emberkereskedelemnek és a kényszerprostitúciónak.

2013.01.10 18:16MTI

2011-ben a rendőrség által felderített ilyen bűncselekmények áldozatainak többsége 21 éven aluli volt - közölte csütörtökön a német Szövetségi Bűnügyi Hivatal elnöke. Jörg Ziercke elmondta, hogy az áldozatok 12 százaléka 14-17 éves volt, 13-an pedig még 14 évnél is fiatalabbak voltak. 

Az áldozatok számottevő része Romániából és Bulgáriából származik. Az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF), valamint más emberi jogi szervezetek az áldozatok hatékonyabb védelmét és a kitoloncolások megtiltását követelik. Anne Lütkes, az UNICEF elnökségi tagja szerint az áldozatok bírósági tanúvallomása nélkül nem lehet elítélni azokat a lelkiismeretlen embereket, akik ezt az egész világra kiterjedő milliárdos üzletet a háttérből irányítják. 

Az áldozatokat rendszerint hamis ígéretekkel csalják Németországba. Minden ötödiket közülük erőszakkal prostitúcióra kényszerítik. Ziercke és más szakértők szerint nagyon magas a homályban maradó esetek száma.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.