Ketten megfulladtak

Áldozatokat szedett a nagy esőzés Ciszjordániában

Ketten meghaltak Ciszjordániában a szokatlan, özönvízszerű esőzés miatt.

2013.01.09 13:47MTI

Két palesztin nő az áldozat, mindketten megfulladtak. Anabta város mellett hárman elakadtak autójukkal, majd gyalog próbáltak továbbhaladni, de elsodorta őket a hegyekből hirtelen lezúduló vízáradat. Kedden jelentették be eltűnésüket a palesztin hatóságoknál, de csak szerdán találták meg a Túl-Karmtól északra sodort holttesteket. 

Az autó harmadik utasát kórházban ápolják. Egy évtizede nem volt a már két napja tartó özönvízszerű esőzésekhez hasonlítható szélsőséges időjárás a Közel-Keleten. Az izraeli hadsereg és a tűzoltóság sokszor vett részt emberek kimentésében, és a palesztin biztonsági egységeknek is segítenek a természeti erőkkel folytatott küzdelemben.
 
A palesztin fegyveres erőkkel kapcsolatot tartó Ejtán Dangót tábornok felajánlotta számukra izraeli mentőfelszerelések használatát. Izraeli és palesztin mentőegységek közösen szabadítottak ki harminc palesztint, akik egy autóbuszban rekedtek Vádi-Kánánál. 

Egy másik, hét főből álló csoportot is sikerült kimenteni Hirba-Dzsabara palesztin település mellett. Mind a Palesztin Hatóság területén, mind Izrael északi részén bezárták az iskolákat a rendkívüli szélviharok és esőzések miatt, amelyek a fagypont alatti hidegben szerdára hóeséssé és hófúvásokká változtak. 

Szalám Fajjád palesztin kormányfő bezáratott minden kormányhivatalt, s arra kérte a palesztinokat, hogy a rendkívüli időjárás miatt ne hagyják el szerdán otthonukat, és csak vészhelyzetben közlekedjenek járműveikkel. Jeruzsálemben este a hóesés miatt díjmentes lesz a tömegközlekedés. A város vezetői ezzel azt akarják elérni, hogy az emberek ne a téli időjárásra fel nem készített személyautóikkal közlekedjenek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.