Sok rakétasiló épült

Észak-Korea rakétatámaszpontot létesített a kínai határ közelében

Észak-Korea rakétatámaszpontot létesített a kínai határnál.

2013.10.10 07:52MTI

A Csoszon Ilbo dél-koreai napilap szöuli kormányforrásokra hivatkozva azt írja, hogy a rakétabázis a Pektuszan-hegy déli lejtőitől két kilométerre épült. Az újság szerint meglehetősen sok rakétasiló épült ott, de egyelőre nem tudni, hogy hányban vannak rakéták.

Méreteikból ítélve közepes és nagy hatótávolságú rakéták telepítésére alkalmasak. Erről a támaszpontról a közepes hatótávolságú ballisztikus rakéták elérnék Okinavát és Guam szigetet, ahol amerikai katonai támaszpontok vannak - mondták szöuli kormányforrások.

A lap úgy véli, a rakétatámaszpont helyszínéül azért választottak olyan helyet, amely közel van a kínai határhoz, hogy ezáltal megnehezítsék a bázis elleni esetleges támadásokat az Egyesült Államok és Dél-Korea részéről.

"Ha a rakétatámaszpont a kínai határ mellett van, az ellene bevetett rakéták könnyen Kína területére eshetnek, emiatt egy légierő támogatásával végrehajtott támadás nehezen kivitelezhető" - idéz az újság egy másik forrást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.