Szlávok egymás ellen és mellett

Lengyel-ukrán megbékélés

A "nehéz múltról", valamint a II. világháború idején az ukrán hadsereg által elkövetett mészárlások áldozatairól emlékeznek meg szerdán lengyel és ukrán katolikusok a két ország határán.

2013.08.27 13:47MTI
Lengyel-ukrán határ - egykor tankokkal, most autókkal

"Ezek a találkozások a két nép megbékélését testesítik meg, miként ezt kívánták a két egyház vezetői a Varsóban június végén aláírt nyilatkozatban is" - mondta Józef Michalik, a Lengyel Katolikus Püspöki Konferencia elnöke.

Michalik az Ukrán Görög Katolikus Egyház vezetőjével, Szvjatoszláv Sevcsukkal együtt szeptember 8-án részt vesz egy közös imádságon is Malkowice városában.

"Egyazon egyház gyermekeiként és testvérekként meg kell próbálnunk meggyógyítanunk közös emlékezetünket" - mondta Sevcsuk. Hozzátette: "a lengyelekkel együtt fel tudjuk építeni a jövőt" és "a jövőhöz vezető utat az Európai Unióban".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.