Nem szűnik az eső

Kína: tűz és a földcsuszamlás is szedett áldozatokat

Tíz ember esett a lángok áldozatául az idősek otthonában.

2013.07.26 09:15MTI

Tíz idős ember meghalt, amikor tűz ütött ki az északkelet-kínai Hejlungcsiang tartomány egyik öregek otthonában péntekre virradóra - jelentette helyi illetékesekre hivatkozva a kínai média.

Hajlun város tájékoztatása szerint az intézmény 300 négyzetméteres fekvőbeteg részlegében 32-en tartózkodtak, amikor a lángok felcsaptak. A tűz keletkezésének körülményeit még vizsgálják, de egyes - a médiában napvilágot látott - feltételezések szerint gyújtogatás lehetett az oka. A rendőrség ezt nem erősítette meg.

A 2005-ben épült, összesen 7 ezer négyzetméteres otthonban 283 olyan idős ember él, aki magára maradt és nem rendelkezik jövedelemmel.

Összesen tizenhárom embert temetett maga alá két földcsuszamlás Északnyugat-Kínában, ahol a nem szűnő eső miatti másodlagos katasztrófák hetek óta szedik áldozataikat - számolt be pénteken a Hszinhua hírügynökség.

A Kanszu tartomány Tiensuj városához tartozó településen helyi idő szerint a reggeli órákban történt hegyomlás, a mentők kilenc embert próbálnak kiásni a sáros föld és sziklatörmelékek alól.

A szomszédos Jungkuang faluban körülbelül fél órával később négy ember eltűnt egy másik földcsuszamlás során.

A térségben az árvizek miatt alig, vagy egyáltalán nem járhatóak az utak, ezért az érintett helyszínek megközelítése is gond - közölték a helyi hatóságok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.