Több tucatnyi halott

Esők, áradások, földcsuszamlások pusztítanak Kínában

Legalább 39 halottja van az utóbbi három nap heves esőzéseinek Kínában, ahol több százezer embert kellett kimenekíteni otthonából, s 13-an vannak az eltűntek listáján.

2013.07.01 16:41MTI

A legsúlyosabban érintett észak-kínai Belső-Mongóliából 18 halottat jelentettek, négy embert még nem találnak. 

A délnyugat-kínai Szecsuanban kilencen vesztették életüket az áradások és földcsuszamlások következtében. Szecsuan 34 megyéjéből összesen csaknem 120 ezer ember kényszerült elhagyni az otthonát. Több mint 3600 ház dőlt romba, 10 ezer körül van a megrongálódott épületek száma. 

A szomszédos Csungking közigazgatása alá tartozó területekről két halálesetet jelentettek, de a kitelepítettek száma itt is százezer felett van. Egyes falvak házait teljesen ellepte az áradó folyók vize, a mentők motorcsónakokkal keresik és szállítják a bajba jutottakat. A város 31 ezer mentőt mozgósított. 

A meteorológusok a következő három napra további felhőszakadásokat jósoltak Észak- és Északnyugat-Kínára. Dél-Kína több térségében is záporok, viharok várhatók a Hajnan tartomány felé igyekvő trópusi vihar, a Rumbia előjeleiként.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.