Sanghaj

Egy embert agyonvert, öt másikat lelőtt egy kínai ámokfutó

A munkahelyén, egy vegyi üzemben anyagi vitába keveredett egy kollégájával, és egy szerszámmal agyonverte őt. Utána a hálóhelyéről elővett egy elrejtett vadászpuskát.

2013.06.23 09:00MTI
Fotó: MTI

Négy kollégájával, egy taxissal és egy katonával végzett egy gyári munkás szombat este Sanghajban. A férfit nem sokkal tette után elfogták a rendőrök - jelentette a Hszinmin című helyi újság honlapján.

A hírportál értesülései szerint a 62 éves, Fan nevű férfi egy külvárosi vegyi gyár munkásaként dolgozott. Munkahelyén szombat délután - feltételezhetően pénzügyi okok miatt - vitába keveredett egy munkatársával, és délután öt óra körül a gyárban egy szerszámmal agyonverte. Ezután Fan illegálisan tartott fegyverét magához véve taxiba szállt, majd 50 kilométert megtéve egy kietlen területen lelőtte a taxist, a gépjárművel pedig visszahajtott munkahelyének közelébe. Ott lelőtt egy őrkatonát, hogy megszerezze gépfegyverét, majd visszatért a gyárba. Ott három másik embert lőtt le, köztük a vegyi gyár vezetőjét is, egy Li nevű férfit. A helyszínre riasztott rendőröknek ezek után, éjfél körül sikerült lefegyverezniük a férfit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.