A szír határ mellett

Földcsuszamlás Törökországban: öt halott, sok sérült

Legalább öt ember életét vesztette és többen megsebesültek egy törökországi földcsuszamlás következtében pénteken reggel, a szíriai határ mellett.

2013.07.19 14:32MTI

A török NTV televízió szerint a halálos áldozatok között van egy idős asszony és négy unokája, akiket a saját lakóházuk romjai temettek maguk alá.
 
A földomlás hat, domboldalra épített házat rombolt le Hatay tartományban, Dortyol város közelében. A halálos áldozatok mellett a hatóságok szerint további 12 ember sérült meg - tájékoztatott Mehmet Lekesiz, a tartomány kormányzója. A katasztrófavédelem szerint helikopterekkel legalább kilenc embert mentettek ki a romok közül. 

Törökországban igen gyakoriak a halálos kimenetelű földcsuszamlások, amelyeket özönvízszerű esőzések idéznek elő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.