Őket sem kíméli az ítéletidő

Heves esők, földcsuszamlások és áradás Svájcban is

Heves esők és jégeső sújtotta Svájc nyugati részét vasárnap este, a víz földcsuszamlásokat, áradást idézett elő, amelyek miatt le kellett zárni több közutat és vasútvonalat, ki kellett költöztetni otthonából tucatnyi lakost.

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2013.06.10 10:05MTI

Svájcot eddig megkímélte a május végén kezdődött, rekordokat döntő európai árvíz, most azonban Vaud és Fribourg nyugati kantonokban olyan sok eső esett hirtelen, hogy áradást okozott. Kilépett a medréből a Mérine folyó, elárasztotta Moudon óvárosát és barlangjait. Elővigyázatosságból kiköltöztettek otthonából 13 embert.

Néhány órára járhatatlanná vált a Bernt Lausanne-nal összekötő közút, és legalább hétfő reggelig több más útszakasz le lesz zárva - közölte a rendőrség. Napokig nem jár a Moudon és Lucens falu között közlekedő vonat, mert a pálya megrongálódott.

Nézze meg a német helyzetet >>>


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.