Áradás

Árvíz: romlott a helyzet Regensburgnál, utcákat zártak le

Romlott az árvízhelyzet hétfő éjszaka a németországi Regensburg városában, ahol a Duna a Regen folyóval találkozik.

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2013.06.04 08:02MTI
Fotó: MTI

A helyi önkormányzat szóvivőjének tájékoztatása szerint a vízállás a vártnál is némileg magasabbra, 6,7 méterre emelkedhet, és a folyó több utca elárasztásával fenyeget. Ezeket óvatosságból este lezárták.

Az osztrák határ közelében fekvő Passaunál éjjel is drámai maradt a helyzet. A Duna, az Inn és az Ilz találkozásánál található bajor városban már korábban leállították az ivóvíz-szolgáltatást, a víz alá került történelmi városmagot a villanyhálózatról is lekapcsolták, a negyed lakosságát pedig kitelepítették. Pozitív fejlemény viszont, hogy az Inn vízszintje a hétfőn elért csúcsmagasságról valamelyest visszahúzódott. A Duna vízszintje a városnál éjféltájt - a katasztrófavédelem közlése szerint - 12,8 méter volt, messze meghaladva a múlt századi (1954-es) 12,2 méteres rekordot.

Kedden a térségbe utazik Angela Merkel német kancellár.

Ez még csak a kezdet volt, 2013.06.02-án

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.