Több helyen próbálkozik

Carnajev anyja Németországban gyűjti a pénzt az ügyvédekre

A bostoni robbantások elkövetésével gyanúsított Dzsohar Carnajev édesanyja Németországban gyűjt pénzt fia ügyvédeire.

2013.06.03 18:59MTI
Fotó: Izvesztyija

Zubejdat Carnajeva korábban az Oroszországi Föderációhoz tartozó Dagesztánban is nyitott bankszámlát erre a célra, de hogy elkerüljék a hazai hatóságok és a hatalom szigorú ellenőrzését, Carnajevék úgy döntöttek, külföldön is megpróbálkoznak a péngyűjtéssel - tájékoztatta az Izvesztyija című orosz újságot egy Ahmed Iszajev nevű blogger. 

A Carnajev fivérek anyja videoüzenetet intézett az interneten és azt mondta, hogy sokak kérésére nyitották az új bankszámlát Németországban egy ott élő rokonuk nevére. "Ez a számla azoknak van, akik segíteni akarnak a fiamnak. Minden pénzt arra megy, hogy megfizessünk egy jó ügyvédet" - közölte. Carnajevék a PayPal internetes pénzátutalási rendszerben is regisztrálták magukat, hogy minél nagyobb lehetőséget biztosítsanak az adakozóknak a támogatásra. 

Az Izvesztyija tudomása szerint a Carnajev család eddig sikertelenül próbált ügyvédet fogadni Dzsohárnak. Akit megkerestek, körülbelül egymillió dollárért vállalta volna a bostoni robbantásokkal vádolt fiú védelmét. Az április 15-én Bostonban végrehajtott robbantásos merényletek elkövetésével a csecsen származású Carnajev fivéreket vádolják az Egyesült Államok hatóságai.
 
A 26 éves Tamerlan Carnajev április 19-re virradóra belehalt azokba a sérüléseibe, amelyeket a rendőrök okoztak neki tűzharcban a bostoni merénylet után három nappal. Öccsét, a 19 éves Dzsohar Carnajevet több ember életét kioltani képes fegyverek birtoklásával, használatával, emberöléssel és anyagi kár okozásával vádolták meg. 

Börtönkórházban ápolják, mert elfogása előtt ő is megsebesült. Ha a bíróság bűnösnek találja, halálra is ítélhetik. A bostoni merényletben hárman meghaltak, és több mint 260-an megsérültek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.