Kínos teher volt a családnak

Titkos helyen temették el Carnajevet

Meg nem nevezett helyen temették el a bostoni robbantás egyik feltételezett elkövetőjét.

2013.05.09 19:17MTI

Tamerian Carnajev elhantolásának kérdése hetekig okozott súlyos gondokat a családnak, temetkezési vállalkozóknak és a hatóságoknak egyaránt. A felelősséget senki nem vállalta. 

A csecsen férfi a rendőrökkel vívott tűzharc során kapott sebekbe és sérülésekbe halt bele. A holttestet a temetőkkel folytatott meddő tárgyalások alatt a Bostontól 65 kilométerre lévő, Massachusetts állambeli Worcester egyik temetkezési vállalkozója tartotta magánál.

Tamerlan és Dzsohar Carnajev (MTI)

A worcesteri rendőrség csütörtökön bejelentette, hogy a temetést végül "egy bátor és együtt érző személy" kezdeményezése tette lehetővé. A hatóság nem hozta nyilvánosságra, hol van Carnajev végső nyughelye, csak annyit közölt, hogy a holttest már nincs Worcesterben.
 
A város rendőrfőnöke köszönetet mondott annak a meg nem nevezett településnek, amely parcellát biztosított a halottnak. A rendőrökkel vívott végzetes fegyveres összetűzést követően Tamerlan Carnajev holttestéért két hétig senki sem jelentkezett. Végül a feltételezett elkövető egyik, Amerikában élő nagybátyja, Ruszlan Carni bízta meg Peter Stefan worcesteri temetkezési vállalkozót a végtisztesség megadásával, ő azonban a feltételezett merénylővel szembeni ellenszenv miatt nem tudta elvégezni a feladatát. 

Carnajev dagesztáni elhantolása nem jöhetett szóba, mert a szülei útlevélproblémákra hivatkozva - és a korábbi híradásokra rácáfolva - közölték, hogy nem szállíttatják haza fiuk holttestét.
 
A temetéssel kapcsolatos huzavona egyik kellemtelen mellékzöngéje, hogy a muszlim szokások szerint a halottat a lehető leghamarabb el kell hantolni, a hamvasztás pedig nem merül fel lehetőségként. A temetés ellen még Worchesterben is tiltakoztak. "Temessétek a szemetet a hulladéklerakóba!" feliratú táblákkal vonultak az utcákra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.