Ráborította az asztalt az FBI-ügynökre

Carnajev barátja seprűnyéllel támadhatott

Ráborította az asztalt az őt kihallgató FBI-ügynökre Ibragim Todasev, Tamerlan Carnajev barátja, majd egy fémrúddal, feltehetően seprűnyéllel támadt a hatósági személyre, aki önvédelemből lelőtte.

2013.05.31 19:04MTI

Ezt írta pénteken egy magas rangú hatósági forrásra hivatkozva a The New York Times. 

Korábban ugyancsak a bűnüldöző szervekre hivatkozó sajtójelentések azt állították, hogy Todasev május 22-én a floridai Orlandóban késsel támadt a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) ügynökére, sőt, tüdőn is szúrta, mielőtt lelőtték.
 
A The Washington Post csütörtökön azt közölte, hogy a 27 éves csecsen férfi fegyvertelen volt, amikor lelőtték. A The New York Times értesülése szerint Todasev a kihallgatáson elismerte, hogy köze volt egy, a massachusettsi Walthamban 2011-ben elkövetett hármas gyilkossághoz és Carnajevre is terhelő vallomást tett. 

A férfi éppen az írásos vallomásán dolgozott, amikor váratlanul ráborította az asztalt az FBI-ügynökre és egy fémrúddal, feltehetően egy seprő nyelével megtámadta. A padlóra került ügynök rálőtt Todasevre, aki ettől hátratántorodott, de ismét rátámadt.
 
Az FBI embere ekkor több lövéssel megölte. Az incidens alatt a szobában tartózkodott a massachusettsi állami rendőrség egy tagja is, aki nem használta fegyverét. A lap szerint a rázuhanó asztaltól az FBI-ügynök sérülést szenvedett az arcán, amit több öltéssel kellett összevarrni.
 
Az ügyben az FBI vizsgálatot indított, amelynek eredményét eddig nem hozták nyilvánosságra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.