Muszlim temetőben

Virginiában temették el Carnajevet

A Virginia állambeli Doswell muszlim temetőjében hantolták el Tamerlan Carnajevet, a bostoni pokolgépes robbantás egyik feltételezett elkövetőjét.

2013.05.10 19:59MTI

Carnajev nagybátyja, Ruszlan Carni elmondta: a holttestet Doswell "egy vallásközi koalíciója" fogadta be. A feltételezett elkövető tetemét korábban egy temetkezési vállalkozó tartotta magánál a Massachusetts állambeli Worcesterben, de a Carnajevvel szemben táplált ellenérzések miatt képtelen volt olyan temetőt találni, amely sírhelyet biztosított volna a számára. 

A worcesteri rendőrség csütörtökön azt közölte, hogy a temetést végül "egy bátor és együtt érző személy" kezdeményezése tette lehetővé. Arról azonban nem tájékoztatta a közvéleményt a hatóság, hogy a holttestet hova szállították. Az elhantolás kérdése három héten át kínos teherként nehezedett a családra, a temetkezési vállalkozóra és a hatóságokra. 

A csecsen férfi a rendőrökkel vívott tűzharc során kapott sebekbe és sérülésekbe halt bele április 19-én. Holttestéért két hétig senki sem jelentkezett, végül a nagybátyja szállítatta el. Carnajev dagesztáni elhantolása szóba sem jöhetett, mert a szülei útlevélproblémákra hivatkozva - és a korábbi híradásokra rácáfolva - közölték, hogy nem szállíttatják haza fiuk holttestét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.