15 ember meghalt

Heves esőzések, áradások - Kínában is

A heves esőzések és áradások következtében 15 ember vesztette életét, kettőt pedig eltűntként tartanak nyilván négy déli, illetve kelet-kínai tartományban.

2013.06.08 11:42MTI

Az árvizek Anhuj, Hupej, Hunan és Csianghszi tartományokban csaknem 4,7 millió embernek okoztak károkat, eddig összesen 62 ezren menekültek el lakhelyükről. Körülbelül 2500 ház dőlt romba, 21 400 hektár termőföldön vesztek oda a termények. 

A közvetlen anyagi kárt 1,7 milliárd jüanra (62 milliárd forint) becslik. Csianghszi hat városában 200 mm feletti csapadék esett 24 óra alatt. A tartományban összesen 122 járás és 13 megye, illetve város van veszélyben a kiöntött folyók miatt. Itt található az ország legnagyobb édesvízi tava, a Pojang-tó, amelynek rohamosan emelkedő vízszintje miatt készültséget rendeltek el azon a vidéken. 

A hatóságok megerősítették a gátak és a víztározók ellenőrzését, és az árvízvédelmi megelőző intézkedések folytatására szólítottak fel. A mentés és a segélyszállítmányok helyszínre juttatása már folyamatban van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.