Árvíz

Újabb erőket mozgósított a Honvédség, de még mindig vannak tartalékok

A Magyar Honvédség szombaton újabb erőket mozgósított az árvízi védekezéshez, de mind személyi állományban, mind a technikai eszközökben is jelentős tartalékokat tudnak még bevetni.

2013.06.08 08:58MTI
Fotó: MTI

Benkő Tibor vezérkari főnöknek kora reggel a Honvédelmi Minisztériumban személyesen, illetve a védekezési helyszínekről videokapcsolat útján tettek jelentést a védekezésben résztvevő egységek vezetői. 

A vezérkari főnök összegzése szerint jelenleg több mint 600 technikai eszközzel és mintegy 4600 katonával vesznek részt a védekezésben. Köztük több mint ezer önkéntes tartalékos teljesít szolgálatot, és a nap folyamán további mintegy 150 önkéntes tartalékos katonát vonultatnak be. 

Benkő Tibor a jelentéseket követően az egységparancsnokoktól azt kérte: ha további erőkre lenne szükségük, jelezzék, mert jelentős bevethető tartalékuk van. A jelenlegi létszámon felül további 5 ezer katonát tudnak mozgósítani ha kell - mondta a vezérkari főnök.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.